Deve Tabanı (Monstera Deliciosa) Nasıl Yetiştirilir?

Monstera Deliciosa, büyük ve göz alıcı yapraklarıyla iç mekanlara doğal bir hava getirebilecek güzel bir bitkidir. Bakımı konusundaki bu bilgiler, bitkinin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olacaktır.

Deve Tabanı
Deve Tabanı
Deve Tabanı

Deve Tabanı Bakımı Nasıldır?


Işık: Deve Tabanı (Monstera Deliciosa) parlak, dolaylı güneş ışığını tercih eder. Doğrudan güneş ışığından kaçınılmalıdır. Parlak ışık, yapraklarının daha iyi gelişmesine yardımcı olacaktır.

Toprak: İç mekanlarda yetiştiriliyorsa, turba bazlı saksı karışımı kullanılmalıdır. Dış mekan yetiştiriciliği için ise hafif kumlu, orta tınlı ve iyi drenajlı topraklar tercih edilmelidir.

Su: Büyüme mevsiminde her bir 2.5 ila 5 cm toprak yüzeyi kuruduktan sonra sulama yapılmalıdır. Toprak yüzeyi kuru değilse sulama yapılmamalıdır. Sonbahar ve kış aylarında sulama azaltılmalıdır.

Sıcaklık ve Nem: Deve Tabanı 18 ila 30 santigrat derece arasındaki sıcaklıklarda en iyi şekilde büyür. Yüksek nem seviyeleri tercih eder, yaprakları düzenli olarak nemlendirilmelidir.

Gübre: Büyüme mevsiminde her birkaç haftada bir dengeli sıvı gübre kullanılabilir. Gübre, sulama suyuna karıştırılarak kullanılmalıdır.

Budama: Deve Tabanı bitkisi iyi bir şekilde budanabilir. Budama yaparak bitkinin daha iyi şekilde şekillendirilmesi ve büyümesinin teşvik edilmesi mümkündür.

Çoğaltma: Deve Tabanı bitkisi kök çelikleri ile kolayca çoğaltılabilir. Bunun yanı sıra lufa katmanlama yöntemi de kullanılabilir.

Deve Tabanı, büyük ve göz alıcı yapraklarıyla iç mekanlara doğal bir hava getirebilecek güzel bir bitkidir. Bakımı konusundaki bu bilgiler, bitkinin sağlıklı bir şekilde büyümesine ve gelişmesine yardımcı olacaktır.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir